• Forside
  • Torsionsmåling og Akseleffekt

Torsionsmåling Og Akseleffekt

Ved torsionsmåling måles hvor meget en aksel vrider sig, altså drejningsmomentet. Når man kender drejningsmomentet, er muligt at udregne den præcise effekt, når man kender akslens dimensioner og omdrejningstal.

Ud over at verificere akseleffekt kan teknologien også bruges til at måle torsionsvibrationer og endda bruges til brændstofoptimering!

Sea Trials

I forbindelse med nybygning af skibe, skal der måles hvor meget effekt skrueakslen har. Dette gøres inden man overtager skibet på en seatrial, så man er sikker på at skibet kan yde det, det skal.

Det kan også være i forbindelse med værftophold, herunder evt. renovering af motor eller gear. I dette tilfælde er det en god ide, at få verificeret at motoren stadig har samme effekt. En form for acceptance test inden man igen overtager skibet fra værftet.

Uanset om det er en stor hovedmotor med 100.000 hk eller en mindre generator eller måske et PTO aksel udtag, så er vores teknikere klar til at assistere jer med højkvalitetsmålinger indenfor måling af akseleffekt.

Brændstofoptimering

Jo mere energi et skib kan udvinde fra brændstof, jo større er skibets brændstofeffektivitet. Der er i dag stor fokus på at reducere fartøjers brændstofemissioner, men for at gøre det så er der brug for data.

Hvis man med stationært udstyr måler det faktiske akseleffekt og sammenholder det med skibets fart og brændstofforbrug i en periode, så er det muligt at se, hvornår skibet bruger for meget brændstof i forhold til den effekt som afsættes på skrueakslen.

Produktsortiment

Vi tilbyder kvalitetsprodukter fra et af verdens førende leverandøre indenfor torsionsmåling, det amerikanske brand Binsfeld. Det er derfor muligt for os både at tilbyde bærbart og stationært trådløst torsionsmålingsudstyr.

Med en bærbar løsning monteres en strain gauge sensor på akslen, hertil forbindes en lille trådløs ¨transmitter (batteridrevet) som sender trådløst direkte til en reciever som du har ved siden af din PC. Du kan følge med værdierne live på skærmen og der generes automatisk grafer af hastighed og effekter.

Med det seneste stationære torsionsmålingsudstyr fra Binsfeld er det muligt at forbinde sensoren på akslen til en transmitter på samme måde. Heri sidder batterier i hele kraven omkring akslen som kan holde batteri i op til 1 år. Det bliver ikke lettere, slut med dyre installationsomkostninger for permanent monteret torsionsmålingsudstyr!