Tilstandskontrol

Undgå omkostninger ved produktions-stop og kend tilstanden på jeres maskiner med forebyggende og tilstandsbaseret vedligehold vha. vibrationsmåling.

RING TIL OS

Løbende maskinovervågning

Det er vigtigt hele tiden at holde øje med dine maskiner med regelmæssige mellemrum, så I kan undgå produktionsstop ved fx havari. 

Vores online maskinovervågning kan afsløre, når der er fejl under udvikling, hvilket vi kan se ved, at der er ændringer i forhold til referencemålingen. Vi kan finde årsagen til fejlen med det samme, og dermed rette op på den inden den udvikler sig til noget mere alvorligt.

Langt de fleste fejl skyldes slitage, men det kan også skyldes snavs på lejer, tætninger, aksler, pakdåser eller lignende. Ved at foretage tilstandsanalyser med regelmæssige mellemrum er det muligt at forudsige et forventet tidspunkt for havari på den pågældende maskine.

Gør vibrationsmåling til en integreret del af jeres vedligehold

Det er muligt at gøre vibrationsmålingerne til en integreret del af jeres CBM system og vedligehold, så I kan forudsige inden maskinen begynder at ryste. Det nytter nemlig ikke noget først at foretage vibrationsmålingerne af maskinen, når først den er begyndt at ryste. Hvis det er tilfældet kan vi i stedet foretage en balancering af maskinen for at rette op på problemerne. 

Vi skelner mellem at foretage tilstandskontrol og troubleshooting på maskinerne alt efter, hvilken tilstand maskinen er i. 

Tilstandskontrol: Ved tilstandskontrol måler vi maskinerne med faste intervaller inden maskinen begynder at ryste, så vedligeholdet kan planlægges. På den måde bliver tilstandskontrol til en form for tilstandsbaseret vedligehold, fordi vibrationsmålingerne kan planlægges i forvejen. 

Troubleshooting: Når vi udfører troubleshooting, så er rystelserne/vibrationerne blevet så kraftige, at man kan mærke, at maskinen ryster mere end den plejer. Her forsøger vi, at finde ud af, hvor problemet stammer fra, og så foretager vi en afbalancering af maskinen for at rette op på problemet.

Kom igang med tilstandskontrol og CBM

Inden vi kan gå i gang med at foretage vibrationsmålinger af dine maskiner i forbindelse med tilstandskontrol er der nogle ting, som skal afklares.  

Nogle af de ting vi kigger på, inden vi kan fastsætte en aftale om løbende tilstandskontrol, er blandt andet:

  • Vi skal udvælge, hvilke kritiske maskiner, som skal måles på, og det gør vi ud fra en risikoanalyse, en kritikalitetsanalyse og FMECA.
  • Hvor tit skal vi foretage målinger af maskinen?
  • Beskrivelse af procedure
  • Indsamle mærkepladedata og driftdata
  • Fastlæggelse af måleintervaller

Vi kan hjælpe jer igennem denne proces, når vi sammen har gennemgået anlægsprocessen.

Midlertidig vibrationsovervågning

Det er også muligt at montere et midlertidigt Online Condition Monitoring system ved mistanke om fejl på én eller flere af jeres maskiner. 

Det kan bl.a. være en fordel at montere systemet, hvis man gerne vil holde ekstra med komponenter i maskinen i forbindelse med fejlfinding. Det kan også være for at kunne foretage vibrationsmålinger ved forskellige driftssituationer over en længere periode for at se, hvor maskinen drifter mest optimalt. 

Vi har et onlinesystem i en flightcase fast i vores bil, så vi er parat til at montere systemet hos vores kunder i en periode, hvis det skulle være nødvendigt.