Marine

Vibrationsmåling til den maritime industri, hjælpe- og fremdrivningssystemer

Vibrationsmåling og vedligehold

Driftsikkerhed og pålidelighed er særligt vigtigt i den maritime industri, man kan forestille sig, hvor u-belejligt et nedbrud/havari på en kritisk komponent på fremdrivnings- eller hjælpesystemet vil være på åbent hav.

Derfor har vi skræddersyet en række løsninger for både offline og online condition monitoring løsninger, så vores kunder i den maritime industri kan få mere vished om udstyrets tilstand på vigtige komponenter som:

  • Lejere
  • Pumper
  • Thruster
  • Turbo
  • Kompressor
  • Motor og generatorsæt
  • Gear

Vores dygtige og faste samarbejdspartner Munkholm Consult A/S har med mere end 30 års erfaring fra marine branchen og er eksperter i opretning og special-løsninger.

Løbende tilstandskontrol

Ud over online systemer, kan vi også kombinere en løsning, hvor vi kommer og foretager vibrationsmåling med med faste intervaller. På den måde sikre i, at i har et fornuftigt overblik over komponenternes tilstand. Hver gang vi har været på servicebesøg, udfører vi en rapport. Rapportens indhold er individuelt fra kunde til kunde og skræddersyes så det passer ind i jeres system.

Det vigtigste når vi laver løbende tilstandskontrol hos vores kunder er, at målingerne er repeter-bare. Derfor installere vi altid faste målepunkter i form af magnetiske PADS, som er lette at gøre rene.

Ved tilkøb af et simpelt håndholdt instrument har vores kunder mulighed for selv at måle på mindre motorer, pumper og blæsere. Ombord på skibe er der mange daglige opgaver som skal udføres af mandskabet, skal man have succes med vibrationsmåling ombord er det derfor vigtigt, at instrumentet er let at bruge. Vores instrumenter fortæller derfor operatøren, hvad han skal gøre, og hvilken maskine der er næst for på hans rute.

Løbende tilstandskontrol

Online CMS

Opnå mere oppetid på komponenter og sliddele med et skræddersyet Online Condition Monitoring System (Online CMS) fra TME Solutions ApS. Vores onlinesystem logger og trender vibrationsmåledata døgnet rundt og giver derved mulighed for, på et tidligt stadie, at detektere fejl.

Overvågede parametre

For at kunne detektere fejl på et tidligt stadie, er det nødvendigt at vigtige driftsparametre overvåges. Derfor kan vores online CMS blandt andet overvåge følgende parametre: vibration, temperatur, tryk, flow og støj, Alle disse parametre kan indgå i en standardiseret alarmkonfiguration som også kan installeres og implementeres ombord.
Måledata som logges i et online CMS kan overføres til en ekstern database i “skyen”, hvor certificeret og uddannet personale fra TME Solutions ApS monitorerer og analysere målingerne. Kunden har mulighed for, ved hjælp af et HDMI-stik, at følge med i målingerne løbende fra deres egen PC.

Hvordan virker det

Styreenheden til det online CMS er monteret i en kompakt boks, hvorfra installation af accelerometer og tachometer tager sit udgangspunkt. Fra boksen trækkes kablerne til de komponenter som skal overvåges. Det eneste vi skal bruge on-site fra kundens side, er strømkabler til den interne power-supply og integreret bærbar pc. Herefter kobles systemet op på internet via LAN eller Wifi, og systemet er klar til at påbegynde datalogning.
Løbende tilstandskontrol og rapportering.

Læs mere om CMS